Kastamonu'da Gezilecek Yerler

Kastamonu / Kastamonu

Kastamonu'da Gezilecek Yerler

Kastamonu'da gezilecek yerler, Kastamonu'nun tarihi, turistik mekanları hangileridir? Kastamonu yöresel yemekleri, yöresel ürünleri, Kastamonu müzeleri, Kastamonu camii  ve  türbelerinin yanında kentin öne çıkan değerlerini  detaylı olarak bulacaksınız.

Kastamonu Gezilecek Yerler Listesi

Ilgaz ve Küre dağları arasında yitik bir hazine gibi asırlarca kendini gizlemeyi başarmış köklü Anadolu şehirlerinden birisi Kastamonu... Batı Karadeniz'in merkezi konumundaki kent; dünden bugüne çok sayıda uygarlıktan izler ve eserler taşıyarak ulaşmış günümüze.

Zamana direnerek sabırla koruduğu zengin kültürel mirasını, yemyeşil coğrafyasını ve yaşanmışlığını günümüzde cömertçe sunuyor ziyaretçilerine.

Kastamonu Nerede Kalınır?  Otel Rezervasyon  İçin Hemen Tıklayın

Çanakkale ve Kurtuluş Savaşlarında  en çok şehit veren illerden birisi olan Kastamonu; 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçildi. 

Selçuklu, Candaroğlu ve Osmanlı dönemlerinin  etkilerinin yoğun şekilde görüldüğü kent, kalenin çevresinde giderek büyümüş. Şehrin asli unsuru olan kale,  Bizans İmparatorluğu döneminde  Komnenoslar zamanında 11.yüzyılda yapılmış. Kente hakim bir tepe üzerinde taç gibi duruyor ve ismi şehirle birlikte anılıyor. İki ayrı kapıdan geçtikten sonra şehir adeta ayaklarınızın altında...  

Kastamonu Tanıtım Videosu İzlemek İçin Tıklayın!

Külliyeler, camiler, türbeler, minareler, medreseler, hanlar, hamamlar, konaklar ve daha neler neler...Kalede gezinirken  tünel, sarnıç, türbe, mahzen, sığınak ve topları gözlemlemek mümkün. Kaleye belli bir noktaya kadar araba ile çıkabilirken  daha sonra hafif meyilli bir yoldan  yürüyerek ulaşabilirsiniz. 

Kastamonu'da Nerede Ne Yenir?

İstiklal Yolu Milli Parkı

Şehitler diyarı olarak bilinen Kastamonu, Kurtuluş Savaşı yıllarında Ankara'yı asker, silah ve erzakla besleyerek  milli mücadenin kazanılmasında büyük rol oynar. Milli Mücadele yıllarında İnebolu - Kastamonu - Çankırı arasındaki  yol "İstiklal Yolu" olarak adlandırılmış.

Günümüzde yeniden canlandırılan  tarihi yol, Kastamonu'nun en önemli gezi rotalarından birisi durumunda. Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk tarafından 1925 yılındaki Şapka ve Kıyafet inkılabının yapıldığı yer aynı zamanda Kastamonu. 

Dört Mevsim Kastamonu

Tarihi, doğası, mimarisi, mutfağı ve  Osmanlı asırlarından kalma  konakları ile görülmeye değer bir  kent olan Kastamonu'nun  dört mevsimi ayrı güzel. Karadeniz'e kıyısı olan 170 km. sahil bandında bulunan yeşilin maviyle buluştuğu çok sayıda koy, plaj, falez ve balıkçı  köyü yeniden keşfedilmeyi bekliyor.

Özellikle İnebolu, Cide, Abana ve Çatalzeytin sahilin göz dolduran şirin ilçeleri. İnebolu limanı, Türk Ocağı ve tarihi kök boyalı  evleriyle geçmişten çıkagelmiş gibi adeta.

Kurtuluş Savaşı yıllarında yaptığı cansiperane mücadele dolayısıyla  TBMM tarafından ödüllendirilen  İstiklal madalyalı Türkiye'nin tek ilçesi İnebolu...

Ilgaz Dağı Milli Parkı

Ilgaz ve Küre Dağları Kastamonu'nun en önemli doğal zenginlikleri arasında. Dört mevsimi ayrı güzel, adeta bir masal diyarı gibi... 1976 yılında milli park ilan edilen saha, kış turizminin yanı sıra doğal güzellikleriyle  turizme elverişli.

Denizden yüksekliği 1500-2000 metre arasında yer alan parkın içinden Kastamonu - Çankırı karayolu geçiyor ve zirvedeki geçiş noktası 1860 metreyi bulmakta. Ilgaz dağının delinmesiyle 2017 yılında açılan  15 Temmuz Ilgaz Tüneli, Kastamonu'yu daha cazip hale getirmiş görünüyor.

Kastamonu'nun kışın en çok turist çeken yeri olan Ilgaz Kayak Merkezi, aralık ayında başlayıp nisan ayında sona eriyor. Kar kalınlığı 1,5 metreye kadar çıkan kayak merkezinde çok sayıda tesis ziyaretçilerin konaklama ve dinlenme, eğlenme ihtiyacını karşılamakta.

Türküleri dillere destan Ilgaz Dağı geziniz sizlere  çok farklı bir tatil ortamı sunuyor...

Küre Dağları Milli Parkı

kure dagları horma kanyonu

2000 yılında milli park ilan edilerek koruma altına alınan Küre Dağları Kastamonu ve Bartın il sınırları içinde yer almakta. Milli park ve çevresinde çok sayıda kanyon, şelale, mağara, düden gibi coğrafi yapılar dikkat çekicidir.

Uluslararası öneme haiz milli park, flora ve fauna açısından çok zengin... Türkiye'de varlığı bilinen 132 memeli türünün 40’na rastlanmakta 129 kuş türü yaşamaktadır. Yöre insanı giyim-kuşam, müzik ve mutfağıyla geleneksel değerlerini büyük ölçüde korumaktadır.

Özellikle sonbahar mevsiminde doğanın renkleri görülmeye değer nitelikte. Dünya Koruma Vakfı tarafından bölge 1998 yılından bu yana “Korumada öncelikli Alan” ilan edilmiş durumda.

Ilgarini Mağarası

ilgarini magarasi

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan mağaranın ilçe merkezine uzaklığı 36 km. olup Sümenler Köyünde bulunmaktadır.

Ilgarini Mağarası, dünyanın 4. büyük mağarası özelliğini taşımaktadır.  İçindeki sarkıt ve dikitler dikkat çekici özelliktedir. Uzunluğu 858 metredir. Mağara içinde merdivenli yol, kilise kalıntısı ve mezarlar vardır.

Nasrullah Camii

Şehir merkezinde yer alan tarihi camii 1506 yılında Kadı Yakupoğlu Nasrullah tarafından yaptırılmıştır. Osmanlı Devleti döneminde yapılmış ilk cami olma özelliğini taşıyan eser muhteşem yapısıyla dikkat çekiyor.  Külliye içerisinde medrese, köprü, şadırvan, hamam yer almaktadır. 1764, 1875 ve 1945 yıllarında onarım gören Nasrullah Camii, kesme ve moloz taştan inşa edilmiştir.

Milli şairimiz M. Akif Ersoy Kurtuluş Savaşı yıllarında  bu camide 1920 yılının ekim ve kasım aylarında 4 cuma vaaz vermiş, konuşmaları yazılı hale getirilerek Anadolu’ya dağıtılmıştır. Camii içindeki hat yazıları ve menkıbeleriyle anlatılagelen şadırvanı dikkat çekicidir.

Kastamonu'da Nerede Ne Yenir?

Cumhuriyet Meydanı ve Şehit Şerife Bacı Anıtı

Türkiye'nin en güzel meydanlarından birisi olan alan özellikle 19'ncu yüzyıl ve 20.yüzyılın başlarında yapılmış pek çok anıtsal esere ev sahipliği yapıyor. Kastamonu valiliği, Kastamonu saat kulesi, Kastamonu lisesi, Kastamonu hapishanesi gibi...

Meydanın tam ortasında Kastamonu ve Türk kadınının sembol isimlerinden Şehit Şerife Bacı ve Kurtuluş Savaşı yıllarını tasvir eden bir anıt bulunmakta. Burası aynı zamanda kentte devlet törenlerinin yapıldığı bir yer..

Mahmut Bey Camii

Kastamonu merkeze bağlı Kasaba Köyü'nde yer alan Mahmut Bey Camii, Anadolu’nun ahşap mimarinin en güzel örneklerinden birine ev sahipliği yapıyor. UNESCO medeniyet mirası geçici listesine 2015 yılında giren camii görenlerde kendisine hayranlık uyandırıyor.

Şehir merkezine 16 km. olan camii 1366 yılında Candaroğulları beylerinden Adil Bey’in oğlu Mahmut Bey adına yaptırılmıştır. Caminin dışı taştan içi ise ahşaptan yapılmıştır. Anadolu'daki ahşap direkli  örnek eserlerden birisi olan yapıda, çivi kullanılmadan çekme tekniği kullanılmíş. Camii içindeki ahşap işçiliği yanında kalem işi süslemeler enfestir. 

İsmail Bey Külliyesi

 

Candaroğlu Beyliği'nin son hükümdarı Kemaleddin İsmail Bey tarafından 15. yüzyılın ortalarında (1443-1460)  doğal bir kayalık üzerine yaptırılan külliye;  imaret, cami, medrese, türbe, sıbyan mektebi, hamam, han, kütüphane bölümlerinden oluşmaktadır.

Beylikler dönemi eseri olan yapı 2010 yılında restore edilmiş olup Kastamonu'nun en eski vakıf eserlerinden birisi olan yapı, ihtişamıyla göz kamaştırıyor.

Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi

İnanç turizminin en önemli merkezlerinden birisi olan külliye, şehrin en eski semtlerinden birisi olan Hisarardı Mahallesinde bulunmaktadır. Külliyeye ismini veren Şeyh Şaban-ı Veli 15. yüzyılın sonlarında Kastamonu’da doğmuş 1568 tarihinde aynı şehirde vefat etmiştir. 

Yaşadığı dönemde medrese eğitiminin yanında tasavvuf eğitimi de alan Şeyh Şaban-ı Veli,  büyük bir mutasavvıf ve Anadolu erenlerinden birisi olarak kabul görmektedir.

Külliye içerisinde camii, türbe, dergah evleri, asa suyu, çilehaneler,  şadırvan,  aşevi bulunmaktadır.  Selamlık olarak yapılan konak günümüzde vakıf eserleri müzesi olarak hizmet vermektedir. 

Kastamonu Saat Kulesi

Kastamonu Saat Kulesi, şehre hâkim üzerinde vali Abdurrahman Nureddin Paşa döneminde 1885 yılında yaptırılmıştır. Kulenin saati ise Fransa’nın Strazburg şehrinden getirtilmiştir.

Kare bir kaide üzerinde yükselen Kastamonu Saat Kulesi, 12 metre yüksekliğe sahip olup açık sarı ve açık yeşil renkte, kesme taştan inşa edilmiştir.

İki katlı olan kuleye yuvarlık kemerli bir kapı ile giriş sağlanabilmektedir. Kulenin üzeri piramidal bir külahla örtülmüş. Anadolu’nun en eski saat kulelerinden birisini yakından görüp tanımaya ne dersiniz?

Vedat Tek Kültür ve Restarasyon Merkezi

Kastamonu şehir merkezinde bulunan alan içersinde; şapka müzesi, silah müzesi, bebekevi müzesi, dantel müzesi, fotoğraf müzesi bulunmaktadır. Kültür merkezi içersinde ayrıca kent kültürünü yansıtan çok sayıda folklorik eser yer almaktadır.

Kastamonu Çayı

Şehrin içinden sessizce akan Kastamonu Çayı kente ayrı bir güzellik katar. Çayın iki tarafında bulunan yol, ağaçlandırılarak bulvara dönüştürülmüş.

kastamonu çay boyu

Mekan geceleri ışıklandırılarak büyüleyici bir görsellik kazandırılmış. Kastamonu'nun kalesi ve saat kulesinden sonra en tanınan bilinen gezi rotaları arasında... 1506 yılında yaptırılan Tarihi Nasrullah Köprüsü bu çayın üzerinde bulunuyor.

Şerife Bacı Tabiat Parkı

Kastamonu halkının yoğun ilgi gösterdiği Kadıdağı mevkisinde bulunan alan,  daha çok piknik ve mesire yeri olarak kullanılıyor. Kastamonu - Ankara karayolu üzerinde bulunan park, yeşillikler içersindeki  muhteşem manzarası, sessiz ve sakin ortamıyla insanı büyüler.

Ahşap Köy Evleri

Kastamonu'nun büyük bir kısmı ormanlarla kaplı olduğu için köy evlerinin büyük bir kısmı ahşaptan yapılmıştır. Tabiatla bütünleşmiş Kastamonu köy evleri ilginç yapılarıyla görülmesi gereken mekanlar arasında...

İstiklal Madalyalı İlçe l İnebolu 

Kastamonu'nun Karadeniz kıyısındaki  en büyük ilçesi İnebolu; yemyeşil doğası, denizi ve limanının yanında köklü bir tarihe sahip ... Tarihi kök boyalı İnebolu evleri Karadeniz yamaçlarına serpilmiş haliyle insanı büyüler.

İnebolu Türk Ocağı; günümüzde müze ev olarak hizmet ediyor ve yakın tarihe tanıklık eden çok sayıda malzemeyi içinde barındırıyor.

İnebolu Kurtuluş Savaşı yıllarında gösterdiği kahramanlıktan dolayı İstiklal Madalyası ile ödüllendirilmiş 1924 yılında TBMM tarafından. Burası aynı zamanda İstiklal Yolu'nun Karadeniz'deki başlangıç noktası... 

Gideros Koyu

Cide ilçe sınırları içinde bulunan Gideros Koyu Karadeniz’in en güzel koylarından birisidir. Doğal güzelliği büyüleyicidir. Cide’in 12km. batısında bulunan Kitoros(Gideros) kapalı bir liman alanıdır ve Ortaçağda Cenevizlilerden kalma bir kalenin  izlerini taşımaktadır.

Gideros’ta 6-7 ailenin yaşadığı birkaç ev, ticari birkaç işletme ve 19.yüzyılın sonlarında yaptırılmış tarihi bir camii vardır.

Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi

Kastamonu şehir merkezinde yer alan Mirliva Sadık Paşa Konağı 1878 yılında inşa edilmiştir. Sivil mimarinin en güzel örneklerinden biri olan konak, 1979 yılında kamulaştırılmış 1997 yılında müze olarak hizmet vermeye başlamıştır. İki katlı tarihi Liva Paşa Konağı Etnografya Müzesi'nin zengin bir koleksiyonu vardır.

Kastamonu el sanatları, kunduracılık, urgancılık, dokumacılık ve baskıcılık sanatları ayrı odalarda anlatılmaktadır. Aynı zamanda müzede gelin odası, oturma odası, misafir odası, günlük oda da göreceğiniz bölümler arasında.

Pınarbaşı Ilıca Şelalesi

Pınarbaşı ilçesinin Ilıca Köyü sınırları içinde bulunan şelale ilçe merkezine 12 km. olup Küre Dağları Milli Park alanı içerisinde yer almaktadır. Su yaklaşık 10 metre yüksekten dökülmekte ve suyun döküldüğü yer doğal bir su havuzuna dönüşmüş durumda. Oluşan havuzun çevresi farklı bitki ve ağaç türleri tarafından kuşatılmış.

Yeşillikler içerisinde gürül gürül akan şelale size doğayla baş başa kalmanın güzelliğini yaşatacaktır. Çekeceğiniz fotoğraflarla gezinizi zenginleştirmek siz kalıyor.

Azdavay Çatak Kanyonu ve Cam Teras

Asya kıtasının en büyük kanyonları arasında yer alan Çatak Kanyonu, Azdavay ilçesi sınırları içinde bulunmaktadır. Devrekâni Çayı üzerindeki kanyon ilçe merkezine 6 km olup  kanyonun zirve noktasındaki  cam terasa ulaştığınızda manzarasının benzersizliğine şahit olursunuz.

Çatak Kanyonu bozulmamış doğası ve harika ortamıyla görülmeğe değer güzellikte. 

Yakupağa Külliyesi

1547 yılında Kanuni Sultan Süleyman'ın hazine reisi Yakup Ağa tarafından yaptırılan külliye; camii, medrese, imaret ve sibyan mektebinden oluşmaktadır. Caminin inşasına Yavuz Sultan Selim'in hocası Halimi Çelebi tarafından başlanmış, 1547'de Yakup Ağa tarafından tamamlanarak şimdiki halini almıştır.

Şehre hâkim bir tepeye yapılan külliye, vakıflar müdürlüğü tarafından 2007 yılında restore edilmiştir.

Valla Kanyonu

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde bulunan Valla Kanyonu, ilçe merkezine 26 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Muratbaşı Köyünden orman içi patika yoldan 1,5 km. yürüyüş sonunda kanyona ulaşılıyor.

Devrekâni Çayı ve Kanlıçay ile birleştiği noktada başlayan Valla Kanyonu,  Cide ilçesi istikametinde 12 km. uzunluğunda yan duvar kayalarının yüksekliği yer yer 800-1300 metreye ulaşan Türkiye'nin geçilmesi en zor kanyonlarından biridir.

Kanyon alanında  çok sayıda yabani hayvan da barındırmakta olup manzarası büyüleyicidir. Gözetleme kulesi ile manzaranın keyfine varmak mümkün... Valla Kanyonu'na izinsiz, rehbersiz ve teçhizatsız girmeyin.

Kastamonu Arkeoloji Müzesi

Anadolu'da yaşamış çok sayıda  medeniyetin izlerini taşıyan eserlerin sergilendiği Kastamonu Arkeoloji Müzesi, 20. yüzyılın başlarında İttihat ve Terakki Partisi binası olarak yapılmış isede de 1952 yılından bugüne müze olarak hizmet vermektedir.

Kastamonu ve  çevresinde bulunan eserin sergilendiği müzede, Mustafa Kemal Atatürk'ün Kastamonu gezisinde kullandığı eşyalar da sergilenmektedir. Müzenin açık ve kapalı alanlarında teşhir edilen pişmiş topraklar, lahitler, mezar taşları, paralar, heykeller ve cam eserler dikkat çekicidir.

Rıfat Ilgaz Müzesi

rıfat ılgaz evi

Hababam Sınıfı'nın yazarı olan Cide’li Rıfat Ilgaz'ın Cide’de doğduğu ev müzeye dönüştürülmüştür. Rıfat Ilgaz'ın vefatından sonra restore edilen ve müze olarak halka açılan ev, Cide'ye gelen yerli turistler tarafından fazlasıyla ilgi görüyor.

Rıfat Ilgaz Müzesi'nde ünlü yazarın eserlerinin yanı sıra, kişisel eşyaları, çalışma masası, kitaplığı, karyolası ve hayatının bir bölümünü kapsayan fotoğrafları sergileniyor.

Ersizlerdere Kanyonu

Kastamonu- İnebolu arasında yer alan İstiklal Yolu'nun önemli duraklarından biri Ersizlerdere Kanyonudur. Küre dağları üzerinde bulunan kanyon doğal güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakmaktadır. 2 km. Kanyon, ülkemizin ekoturizmi açısından da oldukça önemli bir yere sahip.

Kastamonu Nöbetçi Eczane için Tıklayın

Loç  Vadisi

Küre Dağları Milli Parkı içersinde bulunan vadi; yeşillikler içersinde ve Valla Kanyonu’nun bittiği noktada başlıyor. Çamdibi Köyü, Loç Vadisi’ndeki dört köyün merkezi  durumunda. Burada bulunan Kılıçlı mağarası görülmeğe değer güzellikte.

Vadi çevrecilerler birlikte özellikle doğaseverlerin, fotoğraf tutkunlarının uğrak noktalarından biri.Yöreye yapılacak hes projesi ile ilgili tartışmalar devam ediyor. Rafting, kanyoning, trekking gibi birçok doğa sporuna elverişli yapısıyla Loç Vadisi, yolunuz Kastamonu'ya düştüğünde mutlaka görmeniz gereken bir gezi rotası. 

Cide Malyas Kanyonu

Küre Dağları Milli Parkı sınırları içinde bulunan çok sayıda kanyondan birisi Malyas. Cide ilçesi sınırları içinde kalan kanyon; görenleri kendisine hayran birakan bir özelliğe sahip. Kanyonun girişinde bulunan tarihi köprü ayrıca görülmeğe değer özellikte.

Kastamonu Yaylaları

Kastamonu Yaylaları deyince; Araç ilçesinde Munay, Fındıklı, Sıragömü, Kirazlı ve Başköy, Daday ilçesinde Ballıdağ ve Oluklu,Tosya'da Dipsizgöl, Kösem, Yeşilgöl ve Sekiler, Azdavay'da Suğla, Çatalzeytinde Koru, Küre'de Belören yaylaları muhteşem ortamıyla insanı etkiler.

Buralarda bulunan otantik yayla evlerinin  kendine has mimari şekilleri vardır.

Tosya Dipsizgöl Tabiat Parkı

dipsizgol tosya

Tosya'da bulunan Dipsizgöl Tabiat Parkı, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Ilgaz Dağları üzerinde bulunan Dipsizgöl; 1500 rakımlı bir noktada gürgen, meşe ve  karaçam ağaçlarıyla kaplı...

Gölün herhangi bir akarsu ile bağlantısı yok. 2011 yılında tabiat parkı ilan edilen gölün çevresinde yapılmış bir kaç bungalov evin ve ağaçların  gölgeleri gölün rengini daha da koyulaştırıyor. 

Kastamonu Yöresel Lezzetleri

Kastamonu'ya gittiğiniz zaman yöresel yemeklerden istediğiniz zaman önünüze gelecek menüler genel olarak et, hamur, sebze yemekleri ve çorbalardır.

Kastamonu mutfağı son derece özgün türlere sahip bir lezzet cennetidir. Kastamonu'da yemek yiyebileceğiniz çok sayıda restoran ve cafe sizi bekliyor.

Başta biryan kuyu kebabı ve çekme helva olmak üzere; pastırma, banduma, ekşili pilav, tirit, keşkek, ecevit çorbası yörenin önde gelen yöresel lezzetlerindendir.

Etli ekmek ve pastırmalı ekmek, biryan, çekme helva, susamsiz simit, tirit gibi yöresel lezzetleri tatmadan geçmeyin.

Hemen her ilçenin yetiştirdiği kendine özgü bir meyvesi ya da başka bir ürünü vardır. İnebolu kestanesi, Taşköprü sarımsağı ve Kastamonu üryani eriği bunlara örnektir.

Taşköprü sarımsağı, Türkiye’de yetişen en kaliteli sarımsak olmasıyla ünlüdür.

Kastamonu'nun en önemli yöresel tadı: Çekme helva...

Üryani eriği ise, yalnızca Kastamonu’da yetişen bir meyvedir. 

Önerilen Yazılar

>>> Kastamonu Yöresel Ürünleri

>>> Safranbolu Gezilecek Yerler

>>> Kastamonu'da Nerede Kalınır?

 

ANADOLUYUGEZİYORUM.COM

     Sosyal Medya Hesapları 

    

 

 

(15883 kez okundu )

Kastamonu Resimler

Kastamonu Videolar

Ferko Ilgaz Montain Resort Otel

İksir Resort Town

Uğurlu Konakları

Akif Bey Konağı

Kastamonu Hisar Otel

Kadıoğlu Konak Otel

Sinanbey Konak Otel

Tatilya Resort Hotel

Ballık Konak Otel

Şadıbey Çiftliği Butik Otel

Kastamonu'da Nerede Kalınır? Kastamonu Otelleri

Tosya Bağevi Restaurant & Kafe

Hacının Yeri Kuyu Kebabı

Münire Sultan Sofrası

Ulugöl Kebap & Pide Salonu

Canoğlu Cafe & Restaurant

Kırcalar Kuyu Kebabı

Kastamonu'da Yemek Yenilecek Restoran ve Cafeler

Seyrangah Restaurant & Cafe

Beşiroğlu Pide & Döner

Ala Restaurant & Pastırma

Konak Etli Ekmek & Pide

Pastabella Cafe & Bistro

Külçe Restaurant & Çorba Pide Kebap

Helvacı Ali Kastamonu

Pınarbaşı Ilıca Şelalesi

Doğu Avrupa Azdavay Enduro Yarışları

Kurtoğlu Yöresel Ekmek

Kastamonu 2018 Türk Dünyası Kültür Başkenti

Sepetçioğlu Çekme Helva

Alizade Pastırma & Yöresel Ürünler

Hayri Darende Kuyumculuk

Küre Dağlarında Doğanın Kalbinde Bir Yolculuk

Tarih ve Kültür Şehri Kastamonu

Ala Pastırma Sucuk & Yöresel Ürünler

Tabakoğlu Pastırma & Sucuk

Sönmez Rent A Car

Limit Rental Araç Kiralama

Üreden Turizm Seyahat Acentesi

Fotomat Kastamonu

Caddem Kuruyemiş & Yöresel Ürünler

Kastamall Tobacco Shop

Karaduman Danışmanlık & Tarım

Kule Web Yazılım İnternet Hizmetleri

KENT EMLAK & GAYRİMENKUL DANIŞMANLIK

Yavuz Vefaoğlu Yöresel Doğal Ürünler