Giresun'da Gezilecek Yerler

Giresun / Giresun

Giresun'da Gezilecek Yerler

Giresun Kalesi

Kente hâkim bir tepe üzerinde kurulu bulunan kalenin geçmişi,  Roma İmparatorluğu dönemine kadar gider. Kaynaklarda “Bronz Duvarlı Kale” olarak geçen kaleye yaklaşık 500 metrelik parke bir yol ile ulaşılmaktadır. Sur ve saray kalıntıları hala ayakta olan yapının  çeşitli yerlerinde, oyulmuş taş mağaralar bulunmaktadır.

Kurtuluş Savaşı yıllarında Mustafa Kemal Atatürk’ün  korumalığını  yapan Osman Ağa’nın (Topal Osman Ağa) mezarı kalenin zirve noktasında bulunmaktadır.

Giresun Nerede Kalınır?

Giresun Otel Fırsatlarını Görmek İçin Tıklayın

Giresun Müzesi 

19. yüzyıl eserlerinden Gogora Kilisesi, 1989 yılında müze olarak düzenlenmiştir. Giresun Müzesi olarak hizmet veren mekanı gezerek  yapılan kazı çalışmaları sırasında gün yüzüne çıkmış kalıntıları görme şansını yakalarsınız.

Giresun Müzesi'nde tunç çağından Hititlere, Hellenistik dönemden Roma'ya, Bizans'a ve Osmanlı dönemine ait silahlar, giysiler, taş kabartmalar, para örnekleri ve daha birçok tarihi parçayı görebilirsiniz.

Giresun Adası

Karadeniz'in iki adasından birisi olan Giresun Adası, turizm açısından önemli bir yere sahiptir. Adada akasya ve Akdeniz defnesi başta olmak üzere 71 bitki türü bulunmaktadır.

Günübirlik ziyaret edilen ada çok sayıda mitolojik efsanelerle anılmaktadır. Burada sur kalıntıları, kuleler, manastır, pişmiş toprak fıçılar bulunmakta olup doğal sit alanı olarak koruma altına alınmıştır.

Cenevizliler, Venedikliler için gemi sığınağı olduktan sonra Roma ve Pontus hâkimiyetine girmiş, en son da Osmanlı Devleti hakimiyetine girdikten sonra günümüze kadar gelmiştir. 

Atatürk Evi Müzesi

Atatürk'ün 1924 yılında Giresun gezisi sırasında kullanmış olduğu konak, günümüzde müze ev olarak hizmet vermektedir.

Tirebolu Kalesi

Tirebolu Kalesi, yüzyıllarca ayakta kalmayı başarmış olup, şehrin önemli sembol yapılarından birisidir. Tirebolu ilçesinin kuzeyinde ki yarımada üzerinde yer alan kaleye güney taraftan merdivenlerle çıkılıyor. 

Bizans döneminde yapıldığı tahmin edilen kalenin, tek giriş kapısı vardır ve içerisinde Osmanlı dönemiyle tarihlendirilen mezar taşları bulunmaktadır. Tirebolu Kalesi'nin içerisinde bina kalıntıları ve bir mescit mihrabı da görülmektedir.

Seyyid Vakkas Türbesi

Fatih Sultan Mehmet döneminde Giresun'un alınmasında yararlılıkları görülen Seyid Vakkas'a ait olan türbe, 19. yüzyılda yapılmıştır.

Giresun Meryem Ana Manastırı

Giresun'un Şebinkarahisar ilçe merkezinin 11 km doğusunda, oldukça yüksek ve sarp kayalık arasında, mağara içerisine inşa edilmiş. Uzun bir patikadan sonra ulaşılabilen manastır, 2. yüzyıldan itibaren kullanılmış.

Manastır, en parlak dönemlerini ise Osmanlı döneminde yaşamış. Manastırın günümüzdeki kalıntıları 19. yüzyıldan kalma. Ortaçağ'da yanarak büyük bir tahribata uğrayan Giresun Meryem Ana Manastırı, 19. yüzyıldan itibaren yenilenmiş.

Paşakonağı Yaylası

Paşa konağı Yaylası, Bulancak ilçe sınırları içerisindeki Kovanlık beldesinde yer almaktadır. Yayla, hem temiz havasıyla dinlendirecek hem de doğal görümüyle sizleri kendine hayran bıraktıracak.

Yayladaki  vadilerdeki şelaleler ise insanı büyüler.  Yaylaya 5 kilometrelik bir mesafede konaklayabileceğiniz bir tesis bulunuyor.

Giresun Plajları

Şehrin batı ve doğu sahil kıyılarında uzanmakta olan başlıca plajlar şunlardır: Belediye, Jandarma , Arif Kumaş Plajı, Giresun Plajı, Tabya Plajı, Emniyet Plajı, Tirebolu Plajı’dır. Şehir merkezine en yakın plaj, 5 kilometrelik uzaklıktaki Belediye Plajıdır. Giresun’daki plajlarda kamp kurma imkânınız bulunuyor.

Bektaş Yaylası

Giresun’un Dereli ilçesindeki Bektaş Yaylası, il merkezine 56 kilometre uzaklıktadır. Burada doğa yürüyüşleri yapanlar için parkurlar bulunmaktadır.

Çok sayıda turistin ziyaret ettiği yaylada kalınabilecek otel yapılmıştır. Aynı zamanda yörede; elektrik, su ve telefon altyapı hizmetleri vardır. Rakım olarak bakıldığında Giresun’un en yüksek yaylalarından biridir.

Kümbet Yaylası

Giresun’a 60 kilometre uzaklıkta bulunan, gür ormanlarla ve çiçeklerle bezenmiş olan Kümbet Yaylasında  aynı zamanda şenliklerde yapılmaktadır.

Kümbet Yaylası şenlikleri her sene Temmuz ayının ilk hafta sonunda yapılmaktadır.

Sosyal Medya Hesaplarımız İçin TIKLAYIN

  

 

(1751 kez okundu )

Giresun Resimler

Giresun Videolar

henüz konaklama eklenmemiş
henüz Restaurant&Cafe eklenmemiş
henüz Aktivite eklenmemiş
henüz Sektor eklenmemiş