Ordu'da Gezilecek Yerler

Ordu / Ordu

Ordu'da Gezilecek Yerler

Ordu, yemyeşil doğası, kültürel zenginlikleri ve Karadeniz mutfağına ait en güzel yemekleri yiyebileceğiniz gezilip görülecek bir şehir… Dört mevsimi ayrı güzellikte olan kentte; deniz kıyısında sahil ve plajların keyfini sürerken sessiz sakin yaylalarında huzura doğru yelken açarsınız.

754.000 nüfusuyla Türkiye’nin büyük şehirleri arasında 30’ncu sırada yer alan Ordu’nun Altınordu, Ünye ve Fatsa olmak üzere toplam 19 ilçesi  olup trafik plakası 52 dir.

Ordu Gezi Rehberi olarak yapılan bu paylaşımda Ordu Görülmesi Gereken Yerler, Ordu Otelleri, Ordu Restaurantlar, Ordu  Konaklama, Ordu Doğası üzerinde gezi notları paylaşılacaktır.

Ordu Gezilecek Yerler Listesi 

Boztepe

Ordu şehri Boztepe’nin yamaçlarına serilmiştir. Denizden 450 mt. yükseklikte olup, İlin tüm güzelliğini, Karadeniz’in muhteşemliğini Boztepe’den seyretmek doyumsuzdur.

Şehir merkezine 6 km. mesafede olan alana  dilerseniz teleferikle  de çıkıp inebilirsiniz. Yeme içme ve dinlenme tesisleri ile ormanlık piknik alanları mevcuttur.

Ordu Nerede Kalınır?

Ordu Otelleri Rezerevasyon İçin Tıklayın!!!

Ordu Müzesi

Müze, 1987 tarihinde Paşaoğlu Konağı ve Etnografya Müzesi olarak hizmete açılmıştır.  19. yüzyıl sivil mimarimizin en güzel örneklerinden biri olan Paşaoğlu Konağı zemin dahil olmak üzere üç katlıdır.

Zemin katı idare, birinci katı etnografik eserler seksiyonu, ikinci katı ise konak özelliklerini taşıyacak şekilde düzenlenmiştir.

Taşbaşı Kültür Merkezi

Ordu İl merkezi Taşbaşı Mahallesi, kentsel SİT alanı içerisindedir. Kilise doğu-batı istikametinde, dikdörtgen tarzında yapılmıştır.

Doğuda büyük bir apsis, yanlarda iki küçük apsis bulunmaktadır. Kilisenin ana mekanı iki sıralı üç sütunla üç nefe ayrılmıştır. 1853 yılında yapılan bina 2000 tarihinden bu yana Kültür Merkezi olarak kullanılmaktadır.

Yason Burnu

Perşembe ilçesinin 15 km batısında Çaytepe köyü sınırları içinde deniz kenarında bulunan Yason Burnu; doğal güzelliğiyle görülmeye değerdir.

Samsun-Ordu karayolu üzerinde deniz kenarında olması, 1869 yılında yapılan kilisenin onarılarak ziyarete açılması ve aslına uygun çevre düzenlemesi ile turizm cazibe merkezi haline getirilmiştir.

Yarımada üzerinde ve yakın çevresinde sahil boyunca piknik alanları, yeme içme yerleri mevcuttur.

Ünye Kalesi

Ünye - Niksar karayolunun 7. kilometresinde bir tepenin üzerinde kurulu, 2500 yıllık bir kaledir. Yalçın dik yamaçlar üzerine kurulan duvarlar ve sütreler özelliğini korumaktadır. Farklı uygarlıklara ev sahipliği yapan kale tarihte müstahkem mevki olarak kullanılmıştır.

Kale girişi güneydoğudadır, bu cephede yerden on metre yüksekliğinde bir kaya mezarı bulunmaktadır. 

Ulugöl Tabiat Parkı

Gölköy ilçe merkezine 17 km mesafede bulunan krater gölüdür. Ulugöl Tabiat Parkı; özellikle sonbahar mevsiminde yaprakların sararmasıyla oluşan renk armonisi görenleri büyülemektedir.

gölköy tabiat parkı

Alan içerisinde üç adet heyelan set gölü bulunmakta; göllerden birisi büyük diğer ikisi küçük yapıda göllerdir. Ordu'nun en etkileyici mekanlarından birisi olarak Ulugöl Tabiat Parkı ziyaretçilerini bekliyor.

Atik İbrahim Paşa Camii

Camii 1770 yılında Atik İbrahim Paşa tarafından kütük camii olarak inşa edilmiş fakat zaman içinde tahrip olması sebebiyle 1802 yılında tekrar inşa edilmiştir.

Camii dikdörtgen planlı, iki şerefeli bir minareye sahiptir.  Camiinin en güzel kısmı barok tarzında yapılmış olan mihrabıdır. Ordu Merkezde bulunmaktadır. Orta camii olarak da bilinir.

Aziziye Camii

Sultan Abdülaziz zamanında ahşap olarak yaptırılmış zaman içinde yıkılmaya başlayınca 1890 yılında Kadızade Hasan Efendi tarafından kesme ve moloz taş ile yeniden inşaa ettirilmiştir.

Camii üç katlı olup pencere ve kapı kenarları ovaldir. Ordu şehir merkezinde bulunmaktadır ve "Yalı Camii" olarak da bilinmektedir.

Bolaman Kalesi

Ordu-Samsun karayolu üzerinde Bolaman beldesinde denize doğru hafifçe sokulan burun üzerinde, inşa edilmiş kaledir. İç kale üzerine 18. yüzyılda ahşap bir konak yapılmıştır.

Kademoğlu Konağı olarak bilinen bu ev, iç kale üzerine çift cumbalı olarak yapılmıştır. Güzel bir sivil mimarlık örneğidir. Restore edilerek 2009 yılında Geleneksel El Sanatları ve Yöresel Yemekler Lokantası olarak hizmete açılmıştır.

Cotyora ( Bozukkale)

Ordu'nun  ilk kuruluş yeri olarak bilinen Cotyora;  Ordu-Samsun karayolu üzerinde il merkezine 2 km mesafede deniz kenarındadır.

2. derece arkeolojik SİT alanı olarak tescillidir. Halk arasında "Bozukkale" olarak bilinen yerin Bizanslılarca  yapılan gözetleme kulesi olduğu anlaşılmıştır.

Çambaşı Yaylası

Karadeniz Bölgesi'nin en önemli yaylalarından birisi olan Çambaşı; deniz seviyesinden 1,850 m. yüksekliktedir. Sahil kesimindeki nüfusun büyük bir bölümü yaz mevsiminde bu yaylaya çıkmaktadır.

Ordu’nun 61 km. güneyinde olan yaylada, birkaç tane alabalık üretim çiftliği vardır. Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde bulunan turistik önem sahip Çambaşı Yaylası  Ordu'nun  cazibe merkezlerinden biridir.

Delikkaya Kaya Mezarı

İl merkezine 10 km mesafedeki Delikkaya köyü sınırları içerisinde bulunur. Tek odalı, sütunsuz ve alınlıklı ve çift sütunlu girişe sahip, 3 kaya mezarı mevcuttur.

Mezarın yer aldığı kayalık yerden yaklaşık 40 m. yüksekliktedir. Anıtsal bir görüntüye sahip olan mezar  görenleri etkilemektedir. 

Çaka Plajı

Perşembe ilçesinin en doğal köşelerinden biri olan Çaka kumsalı,  Hoynat adası yakınındadır. Kirlilikten uzak kalmış nadir plajlardandır.

Gölköy Kalesi

Gölköy-Aybastı karayolu üzerinde M.Ö 3. ve 4. yüzyıllarda Pers Kralı Dara tarafından geniş bir kaya kütlesi üzerine surlar yapılarak inşa edilmiştir.

Perşembe ve Piraziz dahil çok geniş bir alana hakim, uzun asırlar boyunca gözetleme, savunma ve sığınma amaçlı olarak değişik kavimler tarafından kullanılıştır.

Osmanlılar zamanında da birkaç yüz yıl aynı amaçlarla kullanılmış, 18. sırdan sonra eski önemini yitirmiştir. Gölköy Kalesi, ilçe merkezine 4 kilometre mesafededir.

Perşembe Yaylası

Özellikle ilkbahar ve yaz mevsimlerindeki manzarasıyla ziyaretçilerini kendisine hayran bırakan buram buram Anadolu kokan Perşembe Yaylası, Ordu'nun Aybastı ilçesinin sınırları içersinde bulunmaktadır.

Perşembe Yaylası,  ilçe merkezine 17km. ve  yükseltisi 1500 m.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Etmek İçin TIKLAYIN

    

 

(2647 kez okundu )

Ordu Resimler

Ordu Videolar

henüz konaklama eklenmemiş
henüz Restaurant&Cafe eklenmemiş

Perşembe Yaylası

henüz Sektor eklenmemiş