Burdur'da Gezilecek Yerler
Salda Gölü
Burdur'un Yeşilova ilçesinde bulunan Salda Gölü, görülmeğe değer muhteşem manzarasıyla kentin en çok turist çeken büyüleci alanlarından birisi...
Turkuaz suyu ve beyaz sahiliyle Türkiye'nin Maldivleri olarak kabul edilen göl;Yeşilova ilçesine 5 km, Burdur'a ise 75km.
Burdur Nerede Kalınır? Burdur Otel Fırsatları İçin Tıklayın!
Sagalassos Antik Kenti
Antik dönemde Pisidia olarak bilinen bölge, anıtsal yapıları ile son derece iyi korunmuş durumdadır. Bin yıllık seramik üretimi ile Sagalassos, antik dönemlerdeki en uzun seramik üretimi merkezi olarak kabul görmektedir.
Roma Hamamı, Agora çeşmeleri, Hadrian Çeşmesi, Geç Helenistik Çeşme, Neon Kütüphanesi, Agora dükkânları, Sütunlu Cadde, Bouleuterion, Heroon, Antoninler Çeşmesi, Makellum ve Odeion gibi anıtsal merkezin kentsel dokusunu oluşturan yapılar oldukça iyi korunmuş durumda bulunmuşlardır.
Burdur Saat Kulesi
19.yüzyılın ilk yarısında 1830 yılında Konya valisi tarafından bölgede ilk analog saat olarak yaptırılmıştir. 1914 depreminde yıkılan saat kulesi Kâhyaoğlu Hacı Ali Emir Bey tarafından 1937 yılında yeniden onarılmıştır.
Kule kare plana sahiptir ve kesme taştan inşa edilmiştir. 35 m. yüksekliğinde olan kulede her biri şehrin dört yanına bakan dört saat dikkat çeker.
Burdur Gölü
Burdur ve Isparta arasında yer alan göl Türkiye’nin 6. büyük gölüdür. Çok sayıda kuş türünün bulunduğu göl, kuş gözlemciliği, yelken sporu, plajda dinlenme gibi birçok aktivitenin gerçekleştirilebilecek bir alan.
Burdur Arkeoloji Müzesi
1969 yılında açılan müze, zengin kalıntıların bir araya toplandığı 60 binden fazla koleksiyonuyla Türkiye'nin sayılı müzelerinden biridir.
Burdur Arkeoloji Müzesinde özellikle; Sagalassos ve Kremna Antik Kentleriyle Hacılar Höyük'ten gelen kalıntılar Burdur Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmektedir.
İnsuyu Mağarası
Türkiye'de turizme ilk açılan mağaralardan birisi olan İnsuyu Mağarası, Burdur'a 13 kilometre mesafede bulunmaktadır. Kalker tortulanmalarından oluşmuş sarkıt ve dikitler sizi şaşkına uğratacak ve hayranlığınızı kazanacak.
Harika atmosferi olan mağaranın şeker ve mide hastalığına da iyi geldiğine inanılmaktadır.
Kibyra Antik Kenti
Kibyra, Gölhisar ilçesinde bulunan Antik Çağ Anadolu’sunun en görkemli 12-13 bin kişilik kapasiteli stadyumu, bazilika, agora, hamam, gymnasion, meclis binası, tiyatro ve meclis binası ile planlı anıt mezar, yuvarlak kuleli tak ve su yolları bulunmaktadır.
Meclis binası/orkestranın tam merkezinde kırmızı, yeşil ve beyaz mermerlerden yapılmış, yılanlardan oluşan saçları ve insanları taşa çeviren bakışlarıyla Medusa Anadolu’da tektir. Kibyra’dan çıkarılan eserler Burdur Müzesinde sergilenmektedir.
Burdur Doğa Tarihi Müzesi
Burdur şehir merkezinde bulunan mekan restore edilerek, Doğa Tarihi Müzesine dönüştürülmüştür. Burdur’un Kemer ilçesi Elmacık köyünde yapılan fosil kazılarında ortaya çıkan canlılara ait kalıntılar sergilenmektedir.
Ziyaretçilerine 2014 yılında kapılarını açan Burdur Doğa Tarihi Müzesi, tarihe ışık tutuyor.
Sosyal Medya Hesaplarımız İçin TIKLAYIN
(2155 kez okundu )