Balıkesir'de Gezilecek Yerler
Cunda Adası
Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı bir ada olan Cunda; Balıkesir’in en önemli gezi rotalarından birisi. Nüfusunun büyük çoğunluğu, Girit ve Midilli adalarından 1924 yılında gelen Türklerden oluşuyor.
Cunda Adası masmavi denizine davet eder güneş eşliğinde sizi. Yabancı hissetmezsiniz kendinizi burada. Agia Triyada Kilisesi; Cunda Adasındaki en önemli tarihi mekanlar arasında yer alırken, sokaklarda dolaşırken Girit mutfağının örneklerini de tatma fırsatı bulursunuz.
Ayvalık Nerede Kalınır?
Ayvalık Otel Fırsatları TIKLAYIN!!!
Edremit Otel Fiyatlarını Görmek İçin TIKLAYIN!!!
Kazdağları Milli Parkı
1993 yılında milli park ilan edilen saha, Ayvacık, Bayramiç ve Yenice ilçelerini kapsar. Antik çağda “İda Dağı” olarak bilinen farklı uygarlıklara ev sahipliği yapmış olan Kazdağları, mitolojiye göre ilk güzellik yarışmasının yapıldığı yerdir. Afrodit'in bu yarışmada güzellik tescili alan bir tanrıça olduğu bilinmektedir.
Zengin su kaynaklarıyla ve termal kaynak sularıyla ünlü olan dağ yemyeşil tabiatıyla da gezilip görülmeğe değer...
Zağanos Paşa Camii
Balıkesir’in en büyük camisi olan vakıf eser, 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış olup; hamamıyla birlikte günümüze kadar ulaşmıştır.
1902 yılında büyük bir onarımdan geçen camide Kurtuluş Savaşı yıllarında, İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy vaaz verirken, Mustafa Kemal Atatürk de bu camiide hutbe okumuştur.
Balıkesir Kuva-i Milliye Müzesi
Balıkesir Kuvayi Milliye Müzesi, Giridzade Mehmet Paşa konağında 1996 yılında müze olarak hizmete açılmıştır. 1923 yılında Mustafa Kemal Atatürk'e Balıkesir ziyareti sırasında ev sahipliği yapmıştır.
Milli Mücadele döneminde önemli bir yere sahip olan konakta Balıkesirliler toplanarak silahlı mücadele kararını almışlardır. Bu sebeple bünyesinde o döneme ait alınan kararlar, kişisel eşyalar, fotoğraflar ve Atatürk ile Latife Hanım'a ait balmumu heykelleri sergilenmektedir.
Ayvalık Körfezi
Balıkesir'de bulunan Ayvalık Körfezi, doğal güzelliğinin yanında, sıcak ve samimi insanlarıyla gelen tatilcileri ağırlar. Buraya gelenler Cunda Adası'na da uğramadan tatilini bitirmez. Cunda Adası Taş Kahve'de çayınızı içerken Balıkesir'in içinde farklı bir dünya olduğunu hissedeceksiniz.
Bandırma Manyas Kuş Cenneti
1959 yılında koruma altına alınan bölge, Bandırma’ya 19 kilometre uzaklıkta bulunmakta. Balıkesir'in denizine, güneşine, doğal güzelliklerine eklenen bir sayfadır kuş cenneti... Meşe, palamut, kızılçam, gürgen, çınar, ıhlamur, zeytin ağaçları yanı sıra doğaya ayrı bir canlılık katan kuşlar ve hayvan türleri bulunur.
"Kuş Gölü" olarak bilinen Manyas Gölünün yüzölçümü 162 km2'dir. Balıkesir'deki Kocaçay, gölü besleyen en önemli akarsudur. Hem gezecek hem de eğleneceksiniz. Göle karşı çektirdiğiniz fotoğraflara baktıkça burada geçen zamanınızı tatlı bir hatıra olarak hep hatırlayacaksınız.
Eşrefoğlu Rumi Camii
Kesme taştan inşa edilmiş olup, 19. yüzyıl eserlerinden biri olan Eşrefoğlu Rumi Camii gelenleri büyüler, özellikle taş minberinin kapısı ve süslemeleri oldukça dikkat çekicidir.
Eşrefoğlu Rumi Camii, 1910 yılında onarımdan geçmiştir.
Balıkesir Saat Kulesi
Balıkesir şehir merkezinde bulunan saat kulesi, belediye parkı içinde yer almaktadır. Balıkesir Saat Kulesi'nin kitabesinde 1827 tarihi yazmaktadır. 1897 yılında meydana gelen depremde yıkılır ve 1901 yılında Balıkesir Valisi Ömer Ali Bey tarafından tekrar yaptırılmıştır.
Osmanlı mimarisinin bir örneği olan Balıkesir Saat Kulesi, 20 metre yüksekliğindedir. Balıkesir gezinizde mutlaka görmeniz gereken noktalardan biridir.
Yazören Mağarası
Mağara, Savaştepe ilçesinin Yazören Köyü yakınlarında bulunuyor. Mağaranın tavan yüksekliği toplamda 25 metre.
Sarkıtları dikitleri gerçekten görülmeye değer. Yarı aktif bir mağara özelliği taşımakta ve mağaranın belli yerleri dar, belli yerleri ise geniş galeri bulunuyor.