Yalova'da Gezilecek Yerler

Yalova / Yalova

Yalova'da Gezilecek Yerler

Sudüşen Şelalesi

Termal ilçesine 8 km uzaklıkta bulunan Sudüşen Şelalesi ve çevresi doğa tutkunlarını farklı bir ortamla başbaşa bırakır. Şelaleye giden yol, rahat ve doğal bir yürüyüş parkuru olup,  yerli ve yabancı turistlerce yoğun olarak tercih edilmektedir.

Yüksekçe bir kayalık üzerinden dökülen suların zamanla havuz oluşturduğu görülmektedir. Ziyaretçilerine sunduğu piknik alanlarında yeşil doğanın içerisinde, şelalenin  akıntıları eşliğinde dere boyunca yürüyüş yapabilirsiniz.

Yalova Nerede Kalınır?

Yalova Otel Fırsatları İçin TIKLAYIN!!!

Yalova Termal

Türkiye’nin en eski ve düzenli kaplıca alanlarından birisi olan  Termal Kaplıcaları şehir merkezine 12 km uzaklıktadır. Kaplıca‘ya ulaşım asfalt yolla sağlanmaktadır. Termal Tesisleri’nin girişinde, Yedi Havuzlar’da denilen bir çağlayan bulunmaktadır.

Bir gününüzü dolu dolu geçirebileceğiniz, tabiat, tarih ve sağlığı bir arada barındıran Termal kaplıcaları, çevre illere ve aktivite merkezlerine yakınlığı sebebiylede büyük ilgi görmektedir.

Burada bulunan çok sayıda tesis, konaklamalı misafirleri kadar günü birlik ziyaretçiler tarafından da beğenilmektedir.

Sularının kalitesi ve şifa dağıtması nedeniylede dünyaca ün yapmış kaplıca mimarisi, efsaneleri ile mistik bir havasıyla size güzel bir tatil yaşatacaktır.

Kurşunlu Hamam

Bizans İmparatoru Iustinianos tarafından yaptırılan hamam, 19.yüzyılın sonlarında 1890 yılında Osmanlı Padişahı Abdülhamit’in emriyle onarılmıştır.

Hamamın üstü kurşunla kaplı olduğu için Kurşunlu Hamam adını almıştır. Banyonun dış cephesinde mermer üzerine Osmanlıca yazılmış bir kitabe bulunmaktadır.

Yalova İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi

Yalova'da gezilecek yerlerden bir tanesi, ilk Türk matbaacısı İbrahim Müteferrika'nın adını taşıyan Türkiye’nin ilk kağıt Müzesi'dir.

18.yüzyılın başlarında Lale Döneminde 1727 yılında İstanbul'da matbaayı kuran İbrahim Müteferrika, bu matbaanın kağıt ihtiyacı karşılamak amacıyla 1745 tarihinde Yalova'nın Elmalık Köyü'ne kağıthane kurar ve uzun yıllar Yalova’da kağıt üretimi yapılır.

Yalova Kağıt Müzesi, kağıtçılık tarihi için son derece önemli bir yerdir. Müzede kağıdın tarihi, kağıt üretiminin başlangıcından itibaren gösterdiği gelişmelerle birlikte anlatılmaktadır. Bununla birlikte Türklerin kağıtla tanışması, kağıt sanayi ve kağıt sanatları da müzenin içerdiği alanlardandır.

Yalova Kent Müzesi

2013 yılında hizmete açılan Kent Müzesi'nde, Yalova'nın tarihini, ekonomik ve sosyal yapısını anlatan objeler, resim ile sesli ve görsel materyaller yer alıyor.

3 katlı müzenin giriş katında kente yön veren kişi ve olaylar anlatılmaktadır. Binanın en üst katında ise sergi ve resepsiyon salonu bulunuyor. Bu salonda Yalova'ya ait resimler ziyaretçiler için sergileniyor.

Termal Atatürk Köşkü

Termal Atatürk Köşkü 1929 yılında yaptırılmıştır.  Köşk tamamen ahşaptan yapılmış olup, iki katlıdır. Üç şeref salonu ve onbir odası vardır. Dönemin kullanılan eşyası ile birlikte korunan köşk müze olarak halka açıktır.

Köşk’te  yabancı devlet adamları ağırlanmıştır. Çok partili sisteme geçiş, Yerli Malı Haftası, Türk Tarih ve Dil Kurumlarının kurulması  gibi zamanın birçok önemli kararları burada alınmıştır.

Yalova Kent Ormanı

Yalova’ya 29 km. mesafede olup 2005 yılında kent ormanı  olarak düzenlenmiş ve halkın kullanımına açılmıştır.

Kent ormanının içinde görülmeye değer Erikli şelaleleri; ıhlamur, kestane,  meşe, gürgen, kayın ve çam ağaçları ile kaplı yürüyüş parkuru, çocuk oyun alanları, spor alanları, oturma ve dinlenme, piknik yerleri, seyir terasları vb.alanları kapsamaktadır.

Erikli Çifte Şelale

Çınarcık'ın Teşvikiye beldesinden Delmece yaylasına çıkılan yol üzerinde kent ormanı içersinde yer almaktadır.

Erikli Şelaleleri eşsiz doğa güzellikleri ile kamp kurmak ve trekking yapmak isteyenler için harika bir mekandır. 

Delmece Yaylası

Yalova’nın en çok tanınan yaylaları, Erikli ve Delmece yaylalarıdır. Delmece Yaylası Çınarcık İlçesi’ne bağlı Teşvikiye Beldesinden çıkılan ve sahilden 17 km içeride, tamamı asfalt yol olan ve çok geniş düzlük bir alanı kaplayan, eşsiz doğal güzelliklere sahiptir.

Büyük alanda çam, meşe, kestane ve ıhlamur ağaçlarından oluşan çeşitli ağaç türlerinin, yakın çevresinde şelalelerin ve Dipsiz göl olarak bilinen derin bir krater gölünün bulunduğu doğa harikası’nın yanı sıra bir içme su kaynağı vardır. 

Teşvikiye beldesi’nde bulunan Delmece Yaylası doğal yürüyüş parkuru ile farklı doğal güzellikleri yaşayarak ulaşabileceğiniz seçenekler sunması bakımından çok ilgi çekicidir.

Dipsiz Göl

Yalova, Çınarcık ilçesine bağlı Teşvikiye beldesine yaklaşık 10 km. mesafede olup Erikli yaylasında yer almaktadır. Kent ormanından 2,5 km mesafede bulunan iki göl ve çevresinde bulunan zengin orman florası ve faunası yönünden  farklı bir gezi rotası.

Yürüyen Köşk

Atatürk'ün, köşke zarar veren çınar dalının kesilmemesi için kızaklar üzerinde kaydırttığı ünlü Yalova Köşkü, 1929 yılında Yalova’da Atatürk’ün emriye inşa edilmiştir.

1930 yılında Atatürk'ün, talimatıyla 4,8 metre kaydırılmasının ardından "Yürüyen Köşk" adıyla anılmaya başlanan ve uzun yıllar Atatürk'e dinlenme ve çalışma mekânı olan köşk, içindeki tüm eşyalarla birlikte çevre düzenlemesi de yapılarak aslına uygun olarak restore edilmiştir.

2006 tarihinde yeniden açılan köşk günümüzde müze ev  olarak hizmet vermektedir. Yürüyen Köşk bu olaydan sonra yeniden eski ününe kavuşmuştur ve günümüzde çok sayıda ziyaretçisi vardır.

Karaca Arboretum Ağaç Müzesi

Tema Vakfı kurucularından Hayrettin Karaca'nın yurtdışı gezilerinden esinlenerek 2002 yılında Yalova’da gerçekleştirdiği proje…

135 dönüm üzerine kurulu dünyanın dört bir yanından toplanan 7000 nadide bitki türünün bulunduğu alan, Türkiye'nin ilk özel Arboretumudur.

Yalova şehir merkezine 5 km. olan mekana giriş ücretli olup, rehber eşliğinde saat 10-17 arası ziyaret edilebilmektedir.

Sosyal Medya Hesapları İçin TIKLAYIN

image  image  image

 

(2008 kez okundu )

Yalova Resimler

Yalova Videolar

Lova Hotel&Spa

henüz Restaurant&Cafe eklenmemiş
henüz Aktivite eklenmemiş
henüz Sektor eklenmemiş