Iğdır'da Gezilecek Yerler

Iğdır / Iğdır

Iğdır'da Gezilecek Yerler

Şehit Türkler Anıtı ve Müzesi

sehit turkler aniti

1915-1920 yılları arasında bölgede yaşayan Ermeni saldırıları sonunda şehit olan Türkleri sembolize eden eser, Iğdır’ın en çok ziyaret edilen mekanları arasında yer almakta...

Eser, 1999 yılında yapılmış olup  kapalı  bir müze,  2 havuz ve 36 m yüksekliğinde 5 adet kılıçlı anıttan  oluşmaktadır. Etrafı yeşil alan ve park olarak inşa edilmektedir. Türkiye'nin en yüksek anıtıdır.

Iğdır Nerede Kalınır?

Iğdır Otel Rezervasyon İçin Tıklayın

Koç Başlı Mezarlar

Iğdır ovasında Karakoyunlular döneminden kalma koç başlı mezarlar dikkat çeker. Karakoyunlu Türkmen geleneğinde koç başlı mezar taşları yiğit ve kahraman olan kişiler ile genç yaşta ölen gençlerin mezarlarının başına dikilirdi.

Bu gelenek Karakoyunlular’a Orta Asya Türk kültüründen gelmiştir.

Karakale Harabesi

Iğdır ovasının batısında, Ermenistan sınırında, savunmaya elverişli olarak Urartular zamanında inşa edilmiş kale bölgedeki en eski yerleşim yerlerinden birisidir.

Kale mimari açıdan Ortaçağ’a ait bir yerleşim özelliği taşımaktadır.

Meteor  Çukuru

Korhan Yaylası’ndaki bu çukur 1892 yılında bir göktaşının düşmesiyle meydana gelmiş büyük bir çukurdur. Dünyada büyüklük ve derinlik açısından Arizona’daki Barringer Krateri’nden sonra 2. Sırada gelir.

Genişliği 35 metre, derinliği ise yaklaşık 60 metredir. Çukurun etrafında birçok işlenmiş taşa da rastlamak mümkündür. Zengin doğa manzarası ve bitki  zenginliğiyle dikkat çekicidir.

Selçuklu  Kervansarayı

Asmaköyü yolu üzerinde bulunan kervansaray 12. yüzyıl Selçuklu taş işlemeciliğinin en güzel eserlerinden biridir. 1986 yılında koruma altına alınmıştır.

Ahura Harabeleri

Ahura, Büyük Ağrı Dağı’nın kuzey yamaçları üzerindeki Yakup Vadisi’nde bulunmaktadır. 1750 metrede bulunan harabenin , geçmişinin M.Ö. 2. yüzyıla  kadar ulaşmaktadır.

Tuzluca Tuz Mağaraları

Tuzluca, Türkiye'nin tuz ihtiyacını uzun yıllar karşılayacak bir potansiyele sahiptir. Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde  i tünellerdeki havanın solunum yollarına iyi geldiği söylenmektedir. Tarih boyunca Kafkasya bölgesinde kurulan devletler burada bulunan tuz kaynaklarından faydalanmışlardır.

Günlük 60 ton tuz üretme kapasitesi vardır.

Köroğlu Kalesi

Tuzluca ilçesinin Gaziler Köyü'nün 10 km güneyinde sert kayalık üzerine kurulmuş olan bir kaledir. Köroğlu'nun kaleyi gözetleme kulesi olarak kullandığına dair söylence vardır. Aras Nehri'nin geçtiği boğazı korumak amacıyla yapılmıştır.

Sosyal Medya Hesapları İçin TIKLAYIN

image  image  image

 

(2273 kez okundu )

Iğdır Resimler

Iğdır Videolar

henüz konaklama eklenmemiş
henüz Restaurant&Cafe eklenmemiş
henüz Aktivite eklenmemiş
henüz Sektor eklenmemiş